Aquest 18 d'octubre se celebra el Domund, Diumenge Mundial de les Missions, i enguany cobra un especial sentit en el context de crisi sanitària i econòmica que vivim en l'àmbit mundial a causa de la Covid-19. El lema mundial d'aquesta jornada enguany és "Aquí estic, envia'm". El Domund és el dia internacional en què tota l'Església resa especialment per la causa missionera i organitza una col·lecta per col·laborar amb ella. Aquesta jornada és organitzada per Obres Missionals Pontifícies (OMP), l'instrument oficial de l'Església que s'encarrega de sostenir els Territoris de Missió.

En el dia del Domund, i més especialment enguany que està marcat pel coronavirus, és molt important l'ajuda dels missioners arreu als països més necessitats d'Àsia, Àfrica i Amèrica. La directora de Missions de la Diòcesi de Mallorca, Catalina Albertí, assegura que "l'emergència sanitària ha provocat que no es puguin dur a terme col·lectes amb normalitat a les misses o als col·legis, per existeixen moltes formes de col·laborar, més enllà de les vies habituals".

La cooperació econòmica és una forma de col·laborar activament amb la missió.  De fet, Espanya és el segon país que més col·labora amb la causa de missions, després dels Estats Units. A Mallorca, el 2019 es recaptaren 507.000€ en el Diumenge Mundial de les Missions, assegura la delegada de Missions de la diòcesi. Els diners recaptats amb la campanya del Domund són destinats a projectes socials, educatius i, principalment enguany, sanitaris.

Es poden fer donacions a través de les parròquies i també directament a la delegació de missions de la diòcesi de Mallorca al número de compte ES09 0061 0361 3100 1483 0118. També mitjançant Bizum, per telèfon o per la pàgina web (tota la informació es troba a la pàgina www.domund.es o www.omp.es).

El bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull i la directora de Missions, Catalina Albertí, estan en contacte directe amb els 68 missioners de la Diòcesi des que esclatà la pandèmia i treballen conjuntament per atendre, des de Mallorca, les necessitats més urgents als territoris de missió. "En alguns d'aquests territoris la gent viu al dia a dia i si no pot sortir de ca seva, no té recursos per subsistir. La pandèmia ha agreujat la seva situació i des de Mallorca Missionera hem atès les necessitats bàsiques i hem ajudat amb els projectes que els missioners mallorquins ens han sol·licitat", explica el bisbe Sebastià Taltavull.

La cooperació personal és una altra forma de col·laborar amb la missió. Per exemple, cada any des d'Espanya unes 10.000 persones -sobretot joves- dediquen les seves vacances a fer una experiència missionera, que en molts de casos és un voluntariat recurrent. Per altra banda, actualment hi ha prop de 10.900 missioners espanyols registrats a Obres Missionals Pontifícies. D'aquests, 7.792 es troben en destí, a 135 països diferents, i la resta a cooperen des d'Espanya.

A més de la cooperació personal i econòmica, la cooperació espiritual és una altra forma d'unir-se a la missió universal de l'Església. Tots els cristians estan cridats a unir-se a l'oració.