Es celebrà el dia 16 de setembre a la tarda amb una Eucaristia en la que concelebraren Mn. Jordi Gayà i Mn. Santiago Cortés, amb els diaques Mn. Joan Gamundí i Mn. Joan Andreu. Els assistents, encapçalats pel Batlle d'Alcúdia i membres de la corporació municipal, ompliren el temple de gom a gom.

Un cor format per membres de les associacions de gent major d'Alcúdia i del Port es feren càrrec de la música i al final estrenaren els goigs de Sant Pere Apòstol amb la música que aquest mateix estiu arrenjava D. Francesc Bonnín. Després de la celebració els presents prengueren part en el refresc.

La celebració d'aquest aniversari ens dona peu a recordar un poc d'història de la Parròquia del Port.

Fou l'any 1935 quan es creà una vicaria "in capite" en el Port. Degut al seu creixement constant de població, el 16 de juliol de 1965 fou eregida la parròquia, essent-ne el primer rector Mn. Miquel Llompart Torrens. Aquest va rebre l'encàrrec de dirigir la construcció del nou temple. L'arquitecte diocesà D. Josep Ferragut fou l'encarregat de redactar els planells per a la seva construcció i a poc a poc es va anar bastint l'ample i hermós temple que fou beneït dia 19 de març de 1968.